Landskod Jordanien (Tfn: +962, ISO: JO)

Här nedan hittar du landskod Jordanien, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Jordanien, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Jordanien. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Jordanien, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Jordanien, hur stor yta och befolkning Jordanien har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+962

ISO (2)

JO

ISO (3)

JOR

FLAGGA

🇯🇴

TOPPDOMÄN

.jo

VALUTAKOD

JOD

Fakta om Jordanien

Jordanien har en yta av 89 342 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som JO eller JOR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Jordanien är +962, och den officiella toppdomänen är .jo. Befolkningsmängden i Jordanien är ungefär 11 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Jordanien är jordansk dinar kod: JOD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 34,08 miljarder US$.

Eluttag i Jordanien

De typer av eluttag som används i Jordanien är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Jordanien. Här kan du läsa mer om eluttag Jordanien samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Jordanien fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Jordanien som resmål

Jordanien är ett land i västra Asien. Landet gränsar till Saudiarabien i söder, Irak i nordost, Syrien i nordväst och Israel och de palestinska områdena i väst. Jordanien är ett populärt turistmål, särskilt för religiösa pilgrimer. Landet har en rik historia och många antika platser som lockar turister.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Jordanien

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Jordanien. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Jordanien så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Jordanien.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+962-79
Mobiltelefoner+962-77
Aqaba+962-3
Azraq+962-5
Balqa+962-5
Greater Amman+962-6
Irbid+962-2
Jerash+962-2
Karak+962-3
Madaba+962-5
Mafraq+962-2
Petra+962-3
Ramtha+962-2
Salt+962-5
Tafila+962-3
Wadi Rum+962-3
Zarqa+962-5