Landskod Laos (Tfn: +856, ISO: LA)

Här nedan hittar du landskod Laos, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Laos, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Laos. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Laos, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Laos, hur stor yta och befolkning Laos har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+856

ISO (2)

LA

ISO (3)

LAO

FLAGGA

🇱🇦

TOPPDOMÄN

.la

VALUTAKOD

LAK

Fakta om Laos

Laos har en yta av 237 955 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LA eller LAO (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Laos är +856, och den officiella toppdomänen är .la. Befolkningsmängden i Laos är ungefär 7 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är lao. Den valuta som används i Laos är kip kod: LAK), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 10,1 miljarder US$.

Eluttag i Laos

De typer av eluttag som används i Laos är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Laos. Här kan du läsa mer om eluttag Laos samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Laos fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Laos som resmål

Laos är ett populärt resmål för dem som söker en exotisk och annorlunda reseupplevelse. Med sina fantastiska naturlandskap, rika kulturarv och vänliga människor har Laos något att erbjuda alla. Några av de mest populära sevärdheterna i Laos är UNESCO:s världsarvslista Luang Prabang, det mystiska Jars-slätten och de fantastiska vattenfallen i Vang Vieng. Laos ligger även norr om backpacking-paradiset Thailand, vilket borgar för upplevelser utöver det vanliga för den som är ute på semester med bara en ryggäck på ryggen.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Laos

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Laos. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Laos så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Laos.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mobiltelefoner+856-20
Pakse+856-31
Pakxan+856-54
Svannakhet+856-41
Thakhek+856-51
Vientiane (Capital)+856-21