Landskod Luxemburg (Tfn: +352, ISO: LU)

Här nedan hittar du landskod Luxemburg, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Luxemburg, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Luxemburg. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Luxemburg, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Luxemburg, hur stor yta och befolkning Luxemburg har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+352

ISO (2)

LU

ISO (3)

LUX

FLAGGA

🇱🇺

TOPPDOMÄN

.lu

VALUTAKOD

EUR

Fakta om Luxemburg

Luxemburg har en yta av 2 586,4 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LU eller LUX (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Luxemburg är +352, och den officiella toppdomänen är .lu. Befolkningsmängden i Luxemburg är ungefär 620 000 invånare, och det eller de språk som de talar är luxemburgiska, franska och tyska. Den valuta som används i Luxemburg är euro kod: EUR), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 60,54 miljarder US$.

Eluttag i Luxemburg

De typer av eluttag som används i Luxemburg är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Luxemburg. Här kan du läsa mer om eluttag Luxemburg samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Luxemburg fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Luxemburg som resmål

Luxemburg är ett litet land i Europa som är populärt bland resenärer för sin vackra natur och intressanta historia. Landet är ungefär lika stort som Rhode Island och har en befolkning på drygt en halv miljon människor. Luxemburg ligger mitt i Europa och gränsar till Belgien, Frankrike och Tyskland. Landet har en rik historia och är känt för sina medeltida slott och fästningar. Luxemburg är också hemvist för ett antal vackra naturparker, bland annat den regionala parken Mullerthal och Ardennerna-skogen.