Landskod Ukraina (Tfn: +380, ISO: UA)

Här nedan hittar du landskod Ukraina, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Ukraina, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Ukraina. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Ukraina, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Ukraina, hur stor yta och befolkning Ukraina har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+380

ISO (2)

UA

ISO (3)

UKR

FLAGGA

🇺🇦

TOPPDOMÄN

.ua

VALUTAKOD

UAH

Fakta om Ukraina

Ukraina har en yta av 603 628 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som UA eller UKR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Ukraina är +380, och den officiella toppdomänen är .ua. Befolkningsmängden i Ukraina är ungefär 42 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är ukrainska. Den valuta som används i Ukraina är hryvnia kod: UAH), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 175,5 miljarder US$.

Eluttag i Ukraina

De typer av eluttag som används i Ukraina är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Ukraina. Här kan du läsa mer om eluttag Ukraina samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Ukraina fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Ukraina

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Ukraina. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Ukraina så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Ukraina.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Donetsk+380-62