Landskod Västsahara (Tfn: +212)

Här nedan hittar du landskod Västsahara, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Västsahara, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Västsahara. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Västsahara, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Västsahara, hur stor yta och befolkning Västsahara har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+212

FLAGGA

🇪🇭

TOPPDOMÄN

.eh

VALUTAKOD

MAD

Fakta om Västsahara

Västsahara har en yta av 266 000 km2 , men det finns ingen officiell benämning av Västsahara med hjälp av ISO-koder. Landskoden för att ringa till Västsahara finns dock och är +212, likaså finns en officiell toppdomän som är .eh. Befolkningsmängden i Västsahara är ungefär 600 000 invånare, och det eller de språk som de talar är arabiska. Den valuta som används i Västsahara är marockansk dirham kod: MAD), vi har dock ingen data om bruttionationalprodukten (BNP) för Västsahara.

Eluttag i Västsahara

De typer av eluttag som används i Västsahara är Typ C, Typ F. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Västsahara. Här kan du läsa mer om eluttag Västsahara samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Västsahara fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Västsahara som resmål

Västsahara är en provins i sydvästra Sahara som gränsar till Algeriet i norr och Mauretanien i öster. Det är ett populärt turistmål på grund av sina många sanddyner och oaser. Huvudstaden är El Aaiun.