Landskod Costa Rica (Tfn: +506, ISO: CR)

Här nedan hittar du landskod Costa Rica, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Costa Rica, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Costa Rica. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Costa Rica, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Costa Rica, hur stor yta och befolkning Costa Rica har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+506

ISO (2)

CR

ISO (3)

CRI

FLAGGA

🇨🇷

TOPPDOMÄN

.cr

VALUTAKOD

CRC

Fakta om Costa Rica

Costa Rica har en yta av 51 100 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CR eller CRI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Costa Rica är +506, och den officiella toppdomänen är .cr. Befolkningsmängden i Costa Rica är ungefär 4 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är spanska. Den valuta som används i Costa Rica är costaricansk colón kod: CRC), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 48,51 miljarder US$.

Eluttag i Costa Rica

De typer av eluttag som används i Costa Rica är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Costa Rica. Här kan du läsa mer om eluttag Costa Rica samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Costa Rica fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Costa Rica som resmål

Costa Rica är ett land som ligger i Centralamerika. Det gränsar till Nicaragua i norr, Panama i sydost, Stilla havet i väster och Karibiska havet i öster. Costa Rica har varit ett populärt turistmål i många år på grund av sin naturliga skönhet och sin mångsidiga kultur. Landet har en stor variation av ekosystem, bland annat regnskogar, molnskogar och torrskogar. Costa Rica har också en rik kultur som omfattar en mängd olika språk och traditioner.