Landskod Liberia (Tfn: +231, ISO: LR)

Här nedan hittar du landskod Liberia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Liberia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Liberia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Liberia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Liberia, hur stor yta och befolkning Liberia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+231

ISO (2)

LR

ISO (3)

LBR

FLAGGA

🇱🇷

TOPPDOMÄN

.lr

VALUTAKOD

LRD

Fakta om Liberia

Liberia har en yta av 111 369 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som LR eller LBR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Liberia är +231, och den officiella toppdomänen är .lr. Befolkningsmängden i Liberia är ungefär 5 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är engelska. Den valuta som används i Liberia är liberiansk dollar kod: LRD), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,977 miljarder US$.

Eluttag i Liberia

De typer av eluttag som används i Liberia är Typ A. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man kommer att behöva en reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Liberia. Här kan du läsa mer om eluttag Liberia samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Liberia fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Liberia som resmål

Republiken Liberia är ett land på Afrikas västkust. Det gränsar till Sierra Leone i norr, Guinea i öster och Elfenbenskusten i söder. Landet blev självständigt från Förenta staterna 1847. Liberia är ett av de mest populära turistmålen i Afrika. I landet finns ett antal attraktioner, bland annat stränder, regnskogar och berg.