Landskod Somalia (Tfn: +252, ISO: SO)

Här nedan hittar du landskod Somalia, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Somalia, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Somalia. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Somalia, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Somalia, hur stor yta och befolkning Somalia har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+252

ISO (2)

SO

ISO (3)

SOM

FLAGGA

🇸🇴

TOPPDOMÄN

.so

VALUTAKOD

SOS

Fakta om Somalia

Somalia har en yta av 637 657 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SO eller SOM (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Somalia är +252, och den officiella toppdomänen är .so. Befolkningsmängden i Somalia är ungefär 11 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är somali och arabiska. Den valuta som används i Somalia är somali shilling kod: SOS), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 2,372 miljarder US$.

Riktnummer och andra telefonkoder inom Somalia

Här i tabellen nedanför hittar du riktnummer, stadskoder och andra typer av telefonkoder som används för att ringa till telefonnummer inom Somalia. Om vi även har information kring telefonnummer till mobiltelefoner i Somalia så listas dessa överst i tabellen. Vänligen notera att telefonkoderna inkluderar både landskod samt riktnummer och andra prefix för samtal inom Somalia.

Stad/ort/typRiktnummer (inkl. landskod)
Mogadiscio+252-61