Landskod Djibouti (Tfn: +253, ISO: DJ)

Här nedan hittar du landskod Djibouti, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Djibouti, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Djibouti. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Djibouti, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Djibouti, hur stor yta och befolkning Djibouti har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+253

ISO (2)

DJ

ISO (3)

DJI

FLAGGA

🇩🇯

TOPPDOMÄN

.dj

VALUTAKOD

DJF

Fakta om Djibouti

Djibouti har en yta av 23 200 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som DJ eller DJI (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Djibouti är +253, och den officiella toppdomänen är .dj. Befolkningsmängden i Djibouti är ungefär 900 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och arabiska. Den valuta som används i Djibouti är djiboutisk franc kod: DJF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 1,459 miljarder US$.

Eluttag i Djibouti

De typer av eluttag som används i Djibouti är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Djibouti. Här kan du läsa mer om eluttag Djibouti samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Djibouti fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Djibouti som resmål

Djibouti är ett land som ligger på Afrikas horn. Landet har ett strategiskt läge, vilket gör det populärt bland resenärer. Landet gränsar till Eritrea i norr, Etiopien i väster och söder och Somalia i sydost. Djibouti har också en kustlinje vid Adenviken.