Landskod Kamerun (Tfn: +237, ISO: CM)

Här nedan hittar du landskod Kamerun, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Kamerun, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Kamerun. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Kamerun, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Kamerun, hur stor yta och befolkning Kamerun har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+237

ISO (2)

CM

ISO (3)

CMR

FLAGGA

🇨🇲

TOPPDOMÄN

.cm

VALUTAKOD

XAF

Fakta om Kamerun

Kamerun har en yta av 475 442 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som CM eller CMR (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Kamerun är +237, och den officiella toppdomänen är .cm. Befolkningsmängden i Kamerun är ungefär 26 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska och engelska. Den valuta som används i Kamerun är CFA-franc kod: XAF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 27,88 miljarder US$.

Eluttag i Kamerun

De typer av eluttag som används i Kamerun är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Kamerun. Här kan du läsa mer om eluttag Kamerun samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Kamerun fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Kamerun som resmål

Kamerun är ett land i Centralafrika. Det gränsar till Tchad i nordost, Centralafrikanska republiken i öst, Republiken Kongo i söder och Ekvatorialguinea i nordväst. Resenärer besöker ofta Kamerun på grund av dess varierande landskap och kultur. Kamerun är hemvist för Mount Cameroon, som är Afrikas fjärde högsta berg. Landet har också ett antal nationalparker, bland annat Dzanga-Sangha Special Reserve och Korup National Park.