Landskod Senegal (Tfn: +221, ISO: SN)

Här nedan hittar du landskod Senegal, tillsammans med allt annat du kan tänkas behöva veta när det gäller koder. Exempelvis ISO-koder, valutakod och toppdomänen för Senegal, riktnummer för att ringa till ett särskilt område inom Senegal. Lite längre ner på sidan har vi även sammanställt andra fakta om Senegal, såsom t.ex. bruttonationalprodukten (BNP) för Senegal, hur stor yta och befolkning Senegal har och så vidare.

LANDSKOD 📞

+221

ISO (2)

SN

ISO (3)

SEN

FLAGGA

🇸🇳

TOPPDOMÄN

.sn

VALUTAKOD

XOF

Fakta om Senegal

Senegal har en yta av 196 712 km2 och kan med hjälp av ISO-koder benämnas som SN eller SEN (beroende på om man använder 2- eller 3-bokstäverskonventionen). Landskoden för att ringa till Senegal är +221, och den officiella toppdomänen är .sn. Befolkningsmängden i Senegal är ungefär 16 000 000 invånare, och det eller de språk som de talar är franska. Den valuta som används i Senegal är CFA-franc kod: XOF), och bruttonationalprodukten (BNP) är ca. 15,36 miljarder US$.

Eluttag i Senegal

De typer av eluttag som används i Senegal är Typ C. I Sverige används eluttag av Typ C (och typer kompatibla med denna typ), detta innebär att man troligtvis inte behöver någon reseadapter för att använda sina svenska elektriska apparater i Senegal. Här kan du läsa mer om eluttag Senegal samt hitta lämplig reseadapter, där finns även information kring huruvida elektrisk utrustning från Senegal fungerar i Sverige samt vilken adapter som i så fall behövs.

Senegal som resmål

Senegal är ett land i Västafrika. Det gränsar till Mauretanien i norr, Mali i öster, Guinea i sydost och Gambia i sydväst. Senegal har också en kustlinje med Atlanten i väster. Landet är extremt mångsidigt, med över 20 etniska grupper representerade. Franska och Wolof är de officiella språken.